BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday 15 November 2013

Snow Cheese Cake yang meleleh


My Favourite Snow Cheese Cake leleh OLEH : Cik Puan Mizi


Bahan-bahan :

6 biji telur - buang 2 bj tlur putih

100 gram gula kastor

100 gram tepung superfine / tepung gandum

60 gram tepung jagung

50 gram air sejuk - dari peti ais

1 sudu teh baking powder

2 sudu besar ovalette

75 gram mentega - dicairkan


Cara-cara :

1. Masukkan semua bahan-bahan kecuali mentega cair. Putar dengan kelajuan sederhana sehingga pekat dan putih. 2.Kemudian masukkan mentega cair dan putar lagi sehingga sebati dan pekat.

3. Tuang adunan ke dalam loyang berukuran 8"

3. Bakar dengan menggunakan api atas dan bawah selama 45 minit atau hingga masak, dengan kepanasan 150' C. Dh masak,terus terbalikkan kek atas redai,dan biar sejuk

Krim Cheese :

250g cream cheese

1/2 tin susu pekat manis -

Cara: satukan kedua-dua bahan dan putar sehingga adunan licin tidak berketul.

Untuk Topping :
1/2 kotak cheddar cheese KRAFT - diparut CARA LAYERKAN KEK . -Potong kek kpd 3,letak 1 kek sapu krim,dan lapiskn smpai hbis,last salut dgn cheddar.. #cream cheese dh mmg meleleh,kalau nak pekat,kurangkan kuantiti susu pekat.

HASILNYAAA....




Sumber : SINI



0 speaks: